Házi majonéz
A házi majonézt elkésztheted mustár nélkül is az első pár hétben, de az biztos, hogy ez a kiskanál mustár az íz szempontjából sokat számít!
💥 Tipp: Ha elhagyod a friss fokhagymát és helyettesíted fokhagymaporral könnyebben tolerálható recept, amennyiben neked a fokhagyma problémát okoz.
Ha még így is bizonytalan vagy, hagyd el teljesen.
Az almaecetet cserélheted verjusre, ami az éretlen szőlő leve és hasonlóan savanyú, mint az almaecet vagy a citrom. Használhatod salátaöntetek készítéséhez is! Fokhagyma nélkül és verjusvel a recept tökéletes kezdő diétában is!
– 1 KG CÉKLA
– 1 KISEBB JAPÁN TÖK
– 5 DB NAGYOBB SÁRGARÉPA
– 2 DB KISEBB ALMA
– 1 DB FEHÉRRÉPA
– 1 NAGYOBB FEHÉRHAGYMA
– 2 GEREZD FOKHAGYMA (ELHAGYHATÓ, akkor kezdő recept)
– 2 EVŐKANÁL ALMAECET
– SÓ, BORS, 2 TEÁSKANÁL C-VITAMIN POR
1.) A céklákat egyben héjastól megfőzöm, meghámozom és felkockázom. Ha kihagyod ezt a lépést és a céklát nyersen feldarabolva a zöldségekhez adod és úgy főzöd meg, az is működik, de nem teljesen ilyen lesz az íze!
2.) Felaprítom a fehér hagymát, a fokhagyma gerezdet és egy kanál zsíron megpirítom.
3.) Felvágom a zöldségeket és a felkockázott főtt céklával együtt a hagymához borítom.
4.) Felöntöm az egy liter vízzel, amibe teszek egy kis ételízesítőt (nem muszáj).
5.) Hozzáadom sót, én kb. 5 teáskanálnyit használtam, de ez ízlés szerinti. Addig főzöm amíg minden olyan puha nem lesz, hogy egyenletesen turmixolható.
6.) Ha elkészül turmixgépben pürésítem az egészet, és visszateszem egyet rottyanni.
7.) Ekkor hozzáadom az almaecetet, és a 2 teáskanál c-vitamint. Az almaecet és a C-vitamin a paradicsom enyhe savanykás ízének helyettesítésére kell.
A házi majonézt elkésztheted mustár nélkül is az első pár hétben, de az biztos, hogy ez a kiskanál mustár az íz szempontjából sokat számít!
A gulyáslevest sokszor éri a vád miszerint hisztaminérzékeny nem eheti. Ez teljesen hamis, csak kisebb változtatásokra van szükség, de a végeredmény ugyanolyan ízvilág lesz, mint az eredeti.
Egyszerű, gyors, vegán, gluténmentes és hisztaminszegény alternatívája a sokak által kedvelt liszttel és tojással készülő gofrinak.
KÖZÉPHALADÓ – Ez a recept elég sok összetevőt tartalmaz emiatt azoknak ajánlom, akik már jobban kiismerik magukat a betegségüket illetően, és nem félnek új dolgokat kipróbálni.
A kacsa a legjobban tolerálható húsfélék közé tartozik. Egyszerű elkészíteni és bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét!
Emlékszel még a menzás meggymártásos húsra darával? Én imádtam gyerekként és ezt szerettem volna megalkotni liszt és tejtermékek nélkül.
Ünnepi alkalmakra kiváló, sütés nélküli torta. Előkészítés után fogyasztásig a hűtőben tárolhatod és foglalatoskodhatsz a többi étel előkészítésével. Az már csak hab a tortán, hogy senkinek nem fog feltűnni, hogy ez egy hisztamin diétába beilleszthető édesség!
Könnyen variálható recept, készítheted sós vagy édes töltelékkel is. Légy kreatív és kísérletezz többféle töltelékkel is!
Elronthatatlan sajttorta 10 perc alatt. Na jó kell hűteni 2 órát fogyasztás előtt, de elkészíteni tényleg 10 perc. Vegán, tejmentes verzióban is elkészíthető!