Bauckhof márványkuglóf lisztkeverék
2 190 Ft
Gluténmentes márványkuglóf lisztkeverék, mely kiváló alapja több süteménynek is! A kakaópor nem része a süteménylisztnek, egyszerűen hagyd ki, és isteni hisztaminszegény piskótát süthetsz belőle!
Összetevők: Kukoricakeményítő*, répacukor* 42%, rizsliszt*, sütőpor* (nátrium-hidrogén-karbonát (szódabikarbóna), savanyítóanyag: monokálium-tartarát, kukoricakeményítő*), sürítőanyag: szentjánoskenyérliszt*, teljeskiörlésű kölesliszt*, tengeri só, vaníliapor*
Kakaópor összetevők: kakaópor*
*ellenőrzött ökológiai mezőgazdaságból
(kakaó miatt, de ki is hagyhatod, akkor zöld jelzést kapna)
Nyomokban tartalmazhat egyéb dióféléket/olajos magvakat, szezámot és szóját.
Gyártó: Bauckhof
Kiszerelés: 415 g
13 készleten
Bauckhof márványkuglóf lisztkeverék
Bauckhof márványkuglóf lisztkeverék – gluténmentes 415g
Receptötletek
Márványkuglóf
Hozzávalók: 4 tojás, 180g vaj, 7 evőkanál forró víz
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütésen 180 fokra, légkeverés nem ajánlott!
2. A Bauckhof márványkuglóf lisztkeveréket egy tálban csomómentesre keverjük a 4 tojással, a 180g puha vajjal, és 4 evőkanál forró vízzel.
3. A tészta felét egy kizsírozott gyümölcskenyér formába vagy kuglóf formába (kb. 25cm) töltjük. Egy kisebb tálban összekeverjük a kakaóport és a 3 evőkanál maradék forró vizet. A kakaós keveréket hozzáadjuk a tészta második feléhez.
4. A sötét tésztát eloszlatjuk a világos tészta tetején. A márványmintához egy villával spirál alakban keverjük el a két tésztát.
5. A süteményt 30 perc alatt készre sütjük. Végezetül alaposan kihűtjük, és csak ezután vesszük ki a formából.
Vigyázat: A vegán variáció nem működik gyümölcskenyér, vagy kuglóf formában!
Vegán márvány muffin
Hozzávalók: 12-14 muffinhoz: 100g vegán zsiradék, 150g növényi joghurt, 4 evőkanál semleges olaj, 1 teáskanál sütőpor, 6 evőkanál forró víz a tésztához és 3 evőkanál forró víz a kakaóhoz.
Elkészítés:
A Bauckhof márványkuglóf lisztkeveréket az összes összetevővel csomómentesre keverjük. A tészta felét kivesszük és a vízzel elkevert kakaóval elegyítjük. A muffinformákba adagoljuk a tésztát váltakozva. Végezetül egy fogpiszkálóval spirál formában összekeverjük a kakaós és a világos tésztát. 180 fokon előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük, rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Dunahullám (vegán)
Elkészítés:
A vegán muffin variáció hozzávalóit előkészítjük. A világos tésztát egy tepsiben spatula segítségével eloszlatjuk. A tetejére adagoljuk a sötét tésztát. Lecsöpögtetett cseresznyét oszlatunk el a tetején és finoman belenyomkodjuk. Középső sínen, 180 fokon 30 percig sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: | 1539 kJ/363 kcal |
Zsír: | 0,6 g |
amelyből telített zsírsavak: | 0,3 g |
Szénhidrát: | 85 g |
amelyből cukrok: | 40 g |
amelyből poliol: | 0 g |
Élelmi rost: | 3,3 g |
Fehérje: | 2 g |
Só: | 0,87 g |
Tömeg | 0,415 kg |
---|
Bauckhof márványkuglóf lisztkeverék termékről 1 értékelés
Vélemény írásához lépj be előbb.
Kapcsolódó termékek
Érdekelhetnek még…
Névtelen –
A kuglóf is nagyon finom lett. Könnyű és látványos.😘