Leírás
Bauckhof gyümölcsös piskóta lisztkeverék – gluténmentes 400g
Gluténmentes piskóta keverék, mely tej és tojás nélkül is készíthető.
Receptötletek
Gyümölcsös piskóta
Hozzávalók: 2 tojás, 90 g vaj és gyümölcs
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütésen 175 fokra, és egy 26 cm-es tortaformát kizsírozunk, vagy sütőpapírral kibélelünk.
- A Bauckhof gyümölcsös piskóta lisztkeveréket egy keverőtálban csomómentesre keverjük a 2 tojással, a 90 g puha vajjal.
- A masszát egyenletesen eloszlatjuk egy tortaformában és gyümölcsöt szórunk a tetejére.
- A süteményt 25-30 perc alatt, alsó-felső sütéssel 170 fokon készre sütjük.
A vegán verziót 45 percig sütjük. Fagyasztott gyümölcs esetén a sütési idő 5-10 perccel megnövekedhet.
Vegán verzió
1 tasak lisztkeveréket , 50 g étkezési keményítőt (pl. burgonya, tápióka, kukorica), 175 g almapürét, 75g darált mandulát vagy mogyorót és 50 ml olajat és tálban egy krémes masszává keverünk.
Gáztepsiben sütve:
Mindkét tasak lisztkeveréket használja fel, a hozzávalókat duplázza meg.
Tortaalapnak:
Mindkét tasaknyi Bauckhof gyümölcsös piskóta lisztkeveréket krémes masszává keverjük a 4 tojással és 175 g vajjal. Egy tortaformát (26 cm) kizsírozunk és a masszát egyenletesen eloszlatjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 25-30 percig sütjük. Alaposan kihűtjük, majd egy éles késsel vízszintesen félbevágjuk vagy akár harmadoljuk. Tetszés szerint megtöltjük.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: | 1583 kJ / 373 kcal |
Zsír: | 0,3 g |
amelyből telített zsírsavak: | 0,1 g |
Szénhidrát: | 89 g |
amelyből cukrok: | 47 g |
Rost: | 0,8 g |
Fehérje: | 2,1 g |
Só: | 0,78 g |
+
Gyorsan elkészíthető, finom desszert.
Kicsit nehéz megszokni a hagyományos piskóta után,de nagyon finom!
Fincsi és könnyű elkészíteni.