Gluténmentes almás sütemény

Kezdő

A receptet kedved szerint variálhatod és bármilyen gyümölccsel készítheted, nem muszáj almával. Ha lehagyod a tetejéről a mandulapálcikákat tökéletesen hisztaminszegény!

Hozzávalók:

  • 1 tasak Bauckhof gyors almás sütemény lisztkeverék
  • 50 g kókuszzsír vagy vaj (melegítve)
  • 100g bio almapüré (pl. Hipp bébiétel)
  • 100g növényi joghurt (kókuszt javaslom, ALDI-ból vagy All in márka)
  • 0,5 kg alma hámozva a a tetejére
  • mandulapálcika megszórni (elhagyható, bár nagyon finom rajta)

Helyettesítők:

Gyümölcs: bármilyen gyümölcsöt használhatsz, amit jól tolerálsz. Mehet a tetejére barack, cseresznye, meggy, áfonya, körte.

Mandula helyett: el is hagyhatod, bár szerintem nagyon finom rajta egy kis ropogós olajos mag. Helyettesítheted pisztáciával, makadámdióval és tökéletesen hisztaminszegény alternatívát kapsz a mandulapálcika helyett. 

  • Allos bio zabtej 1l
    1 290 Ft
  • Bauckhof BIO gyors almás sütemény lisztkeverék
    2 190 Ft
  • Biopont BIO rizsszirup 300g
    1 890 Ft
  • Biorganik BIO porcukor nádcukorból 500g
    1 290 Ft

Elkészítés

1.)  A szárazanyagokat egy nagy tálban összekeverjük.

2.) A kókuszzsírt, a növényi joghurtot és az almapürét hozzáadjuk. A kókuszzsír ne legyen nagyon megdermedve, ebben az esetben olvaszd meg egy kicsit.

3.) Az egészet alaposan keverd össze. 

4.) Bélelj ki egy tortaformát (22cm) sütőpapírral és egyengesd el benne a keveréket.

5.) Fél kg almát negyedelve a tetejébe enyhén belenyomunk. Ha szeretnéd szórd meg mandulával.

6.) Alsó-felső sütésen, 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük.

7.) Ha kész, hagyd rácson kihűlni mielőtt felszeletelnéd.

Vedd meg a hozzávalókat!

  • Allos bio zabtej 1l
    1 290 Ft
  • Bauckhof BIO gyors almás sütemény lisztkeverék
    2 190 Ft
  • Biopont BIO rizsszirup 300g
    1 890 Ft
  • Biorganik BIO porcukor nádcukorból 500g
    1 290 Ft