Utolsó csomagfeladási nap karácsony előtt dec. 19. További információkért kattints ide!
Linzertésztához:
3 sütőlapnyi linzer készíthető ezekből a mennyiségekből.
1.) Kimérjük a rizslisztet, a sütőport és a porcukrot egy keverőtálba, és elegyítjük őket. A recept működik zabliszttel is.
2.) Az útifűmaghéjat elkeverjük 1,5 dl vízben, és félretesszük.
3.) Hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját (elhagyható), az útifűmagos keveréket és a vanília kikapart magját. Lehet bele reszelni citromhéjat, de nem muszáj.
4.) Alaposan összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll.
5.) Lisztezett felületen kinyújtjuk, és formákat szaggatunk belőle. A maradékot újra meggyúrjuk, majd kinyújtjuk. Ha a tészta túl puha lenne, érdemes a hűtőbe tenni fél órára, hogy ismét megkeményedjen.
6.) Alsó-felső sütésen 180 fokon 12-15 perc alatt világos aranybarnára sütjük. Ne süsd túl, különben kesernyés íze lesz.
7.) Ha kihűlt, megtöltjük ízlés szerinti lekvárral. Javaslom, hogy hagyd egy napot állni fogyasztás előtt, hogy igazán puha, omlós legyen.
A recept működik fele rizsliszt, fele zabliszttel is.
Utolsó csomagfeladási nap karácsony előtt dec.19! Csomagküldéssel kapcsolatos információkért kattints ide!