Heiduk-Szabó Csilla avatar

Répatorta fehér csoki öntettel

Glutèn-, tojás-, tejmentes és hisztaminszegény rèpatorta villámgyorsan 💥
Ha tejmentesen szeretnéd készíteni, akkor a fehér csokoládéból tejmenteset válassz, mint például az Ichoc.
Én a videóban fehér tortabevonót használtam, emiatt a tejmentes csokoládénál az arányok lehet, hogy egy picit eltérhetnek.

Hozzávalók:

A tortához:

A fehér csoki öntethez:

  • Bauckhof BIO gyümölcsös piskóta lisztkeverék
    2 390 Ft
  • iChoc fehércsokoládé jellegű tejmentes csokoládé
    1 480 Ft
  • Sonnentor bio Ceylon Fahéj - őrölt
    1 290 Ft
  • Vivani BIO fehércsokoládé tortabevonó 200g
    2 490 Ft

Elkészítés

1.) A répákat lereszeljük.

2.) Az tésztához való összetevőket alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a lereszelt répát,  és 170 fokon alsó-felső sütésen 45 perc alatt megsütjük.

3.) Az öntethez a fehér csokit apróra vágjuk.

4.) A kókusztejszínt felforraljuk, majd ráöntjük a fehér csokira.

5.) Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg a csoki felolvad a tejszínben.

6.) Leöntjük vele a kihűtött tortánkat, és már fogyasztható is.

A dobozban 2 csomag lisztkeveréket találsz. Ha nagyobb tortaformát használsz, akkor mindkettőt használd fel, és duplázd meg a mennyiségeket! A sütési idő hosszabbodhat, ha nagyobb formában készíted!

Vedd meg a hozzávalókat!

  • Bauckhof BIO gyümölcsös piskóta lisztkeverék
    2 390 Ft
  • Bauckhof BIO zabliszt gluténmentes 350g
    1 280 Ft
  • Byodo bio magas olajsavas napraforgóolaj 0,75L
    3 890 Ft
  • Vivani BIO fehércsokoládé tortabevonó 200g
    2 490 Ft