Termék részletes leírása
Bauckhof csodakenyér keverék
Gluténmentes keverék, mely hisztaminszegény is, de tartalmaz napraforgómagot és szezámot, amelyek a 0-ás hisztamindiéta esetén kerülendőek.
A csodakenyér gluténmentes kenyér lisztkeverék, tulajdonképpen egy magkeverék amelyből magas rosttartalmú, szaftos, de tömény kenyeret lehet sütni. Készíthető belőle zsemle is, majd lefagyasztható és könnyedén kiolvasztható.
Gyors elkészítés:
1. A Bauckhof csodakenyér keveréket egy tálba öntjük és 550 ml forrásban lévő vízzel elkeverjük, és 20 percet dagadni hagyjuk.
2. A keveréket egy kizsírozott kenyérformába (25 cm x 10 cm) egyengetjük, és egy nedves spatulával elsimítjuk.
3. Előmelegített sütőben 200 fokon alsó-felső sütésen 70 perc alatt készre sütjük.
4. Ha elkészült azonnal kivesszük a formából. Mielőtt felszeletelnék rácsra helyezve teljesen kihűtjük.
Klasszikus elkészítés:
Ugyanúgy, mint fent, de 500 ml hideg vízzel keverjük össze és hűtőbe helyezzük 3 órára, vagy akár egész éjszakára duzzadni. Végezetül formába simítjuk és hideg sütőbe tesszük. Előmelegítés nélkül, 200 fokon alsó-felső sütésen 80 percet sütjük.
Elkészítés sütőforma nélkül:
Mint fentebb, csak a 2-es pontban kenyérformává formázzuk és sütőpapírral letakart sütőlapra helyezzük.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: | 1189kJ/286 kcal |
Zsír: | 17 g |
amelyből telített zsírsavak: | 2.4 g |
Szénhidrát: | 17 g |
amelyből cukrok: | 0.5 g |
amelyből poliol: | 0 g |
Élelmi rost: | 8.1 g |
Fehérje: | 12 g |
Só: | 0.91 g |
A másik csodakenyérhez hasonlóan ez is elképesztően finom.
Finom, csupamagos csoda. Könnyű elkészíteni. Kedvenc.