Sonnentor bio Manuka méz 250g

19 990 Ft

A manukamézet a kizárólag Új-Zéland hegyvidéki területein termő déltengeri mirtusz virágnektárjából készül. Már a maorik is ismerték a cserje rendkívüli tulajdonságait, és a leveleket, a kérget és a gyökereket betegségek kezelésére használták.

TA faktor: 25+

Kiszerelés: 250g

1 készleten

Várható kézbesítés: július 09.
  • Fizetés kényelmesen, online, bankkártyával
  • Ingyenes szállítás 25.000 Ft-tól*
  • Termékek készletről azonnal, 1-4 munkanapon belül

Sonnentor bio Manuka méz 250g

Tipp a Sonnentor méhészétől: A manuka mézet a legjobb éhgyomorra, tisztán vagy langyos vízben, esetleg tejben feloldva fogyasztani. Soha ne keverjük forró folyadékkal. TA faktor (teljes aktivitás): 25+

A manukamézet a kizárólag Új-Zéland hegyvidéki területein termő déltengeri mirtusz virágnektárjából készül. Már a maorik is ismerték a cserje rendkívüli tulajdonságait, és a leveleket, a kérget és a gyökereket betegségek kezelésére használták.

A mézelő méhek végül a brit misszionáriusokkal érkeztek Új-Zélandra. Azóta a szívós növényből manuka mézet nyernek. Erős, fűszeres íze, intenzíven gyantás aromája és finom karamellbarna színe van. Enyhén mentolos lecsengésével minden érzékszervet elbűvöl.

MITŐL OLYAN KÜLÖNLEGES A MANUKA MÉZ?

A méz 80 százalékban cukorból, körülbelül 15 százalékban vízből és számos más értékes összetevőből áll, amelyeket már régóta nagyra becsülnek. A kakukkfűmézhez és a gyógynövénymézhez hasonlóan a manuka méz az egyik legerősebb mézfajta, különösen magas TA (teljes aktivitási) faktorral, amely a méz minőségének és hatékonyságának mércéje.

MI A KÜLÖNBSÉG A TA FAKTOR ÉS AZ MGO KÖZÖTT?

Míg a TA faktor az olyan fajták, mint a manuka-, a marri- és a jarra-méz jól ismert minőségi jelölője, különösen Ausztráliában és Új-Zélandon, addig Európában az MGO faktor az elterjedtebb. A Sonnentor tudatosan döntött a TA faktor használata mellett.

Hogy miért?

A magas MGO faktor gyakran ellentmond a méz minőségéről alkotott alapvető elképzeléseinknek. A friss manukaméz MGO értéke 60 és 150 mg/kg között van közvetlenül a méz betakarítása után. A magasabb értékeket gyakran hosszabb, 37 °C feletti tárolási idővel érik el. A manuka mézek 250+ és 1000+ MGO értékek között kaphatók. Minél magasabb az MGO-tényező, annál magasabb áron értékesíthető a méz. A probléma: Miközben a tárolás növeli az MGO-értéket, a méz általános aktivitása csökken. Ráadásul a methylglyoxál mesterségesen is előállítható. Elég ok arra, hogy a TA-tényezőt vegyék alapul.

MIRE JÓ A MANUKA MÉZ?

A manuka mézet a helyi mézhez hasonlóan használhatja, akár önmagában, akár kenhető mézként, akár italok édesítésére. Illata intenzíven gyantás, színe finom karamellbarna. A manuka méznek nagyon erős és fűszeres íze van. De vigyázzunk: a benne lévő enzimek érzékenyek a hőre. Ne melegítse a mézet 40 °C fölé.

Termékeinket GLS-el, Foxposttal vagy MPL-el szállítjuk hozzád.  A kiszállítás ideje 1-4 munkanap. 

  • Házhozszállítás MPL-el: 2090,-
  • Házhozszállítás GLS-el: 2090,-
  • Csomagautomatába, csomagpontra: 1350,-
  • Utánvétkezelés díja: 790,- 

* Ingyenes szállítás: 

Csomagautomatába, csomagpontra 25.000 Ft felett

Kapcsolódó termékek

Érdekelhetnek még…

Hisztaminmentes

Hisztaminszegény élelmiszerek webáruháza, hogy a hisztamin diéta ne okozzon nehézséget!

Kapcsolat

Kérdésed van a rendeléseddel vagy egy termékkel kapcsolatban? Keress minket az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Telefon: +36305604988

E-mail: hello@hisztaminmentes.hu

Nyitvatartás: H-P: 9-16 óráig

1
    1
    Kosarad
    Biopont BIO rizsszirup 300g
    Biopont BIO rizsszirup 300g
    1 X 1 890 Ft = 1 890 Ft