Pisztáciás-almás sütemény gluténmentes tojásmentes
Heiduk-Szabó Csilla avatar

Pisztáciás gyümölcsös sütemény

Hozzávalók:

  • 50 g pisztáciavaj
  • 50 g kókuszjoghurt (pl.: Dm Bio kókuszjoghurt)
  • 150 ml növényi tej
  • 1 zacskó Bauck gyors gyümölcsös sütemény lisztkeverék
  • gyümölcs ízlés szerint (én egy zöldalmát használtam, de lehet áfonya, barack, meggy is)
  • aprított pisztácia
  • Bauck gyors gyümölcsös sütemény gluténmentes 450g
    2 190 Ft
  • Holle bio zabtej 200ml
    690 Ft
  • Mendula pisztácia krém 180 g
    4 290 Ft
  • Vilgain bio pisztáciakrém 140g
    4 790 Ft
Pisztáciás sütemény gluténmentes

Elkészítés

1.) A dobozban található lisztkeverékek közül egyet tegyél egy tálba.

2.) Add hozzá a pisztáciakrémet, a kókuszjoghurtot és a növényi tejet.

3.) A összetevőket határozott mozdulatokkal keverd csomómentesre.

4.) Egy 26 cm-es tortaformát zsírozz ki vagy béleld ki sütőpapírral és öntsd bele a masszát.

5.) A tetejére helyezd el a választott gyümölcsöket és szórd meg aprított pisztáciával. A pisztáciát elhagyhatod, de szerintem nagyon finom ahogy ropog a tetején.

6.) Helyezd a sütőbe 180 fokra, alsó-felső sütésre 45 percre.

7.) Ha aranybarnára sült vedd ki, és hagyd kihűlni mielőtt felszeletelnéd.

Vedd meg a hozzávalókat!

  • Bauck gyors gyümölcsös sütemény gluténmentes 450g
    2 190 Ft
  • Holle bio zabtej 200ml
    690 Ft
  • Mendula pisztácia krém 180 g
    4 290 Ft
  • Vilgain bio pisztáciakrém 140g
    4 790 Ft