Glutèn-, tojás-, tejmentes és hisztaminszegény rèpatorta villámgyorsan 💥
Ha tejmentesen szeretnéd készíteni, akkor a fehér csokoládéból tejmenteset válassz, mint például az Ichoc.
Én a videóban fehér tortabevonót használtam, emiatt a tejmentes csokoládénál az arányok lehet, hogy egy picit eltérhetnek.
Hozzávalók
A tortához:
- 1 csomag Bauckhof gyümölcsös sütemény lisztkeverék
- 1 nagyobb répa vagy 2 db kisebb
- 50 g zabliszt
- 150 g almapüré (tojáshelyettesítő)
- 40 ml zsiradék: kókuszolaj, magas olajsavas napraforgó, olvasztott vaj. Amelyiket szeretnéd!
- 40 g olajos mag, lehet kesu, makadámia, mandula
A fehér csoki öntethez:
https://youtube.com/embed/tNmI840JKYs
Elkészítés
1.) A répákat lereszeljük.
2.) Az tésztához való összetevőket alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a lereszelt répát, és 170 fokon alsó-felső sütésen 45 perc alatt megsütjük.
3.) Az öntethez a fehér csokit apróra vágjuk.
4.) A kókusztejszínt felforraljuk, majd ráöntjük a fehér csokira.
5.) Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg a csoki felolvad a tejszínben.
6.) Leöntjük vele a kihűtött tortánkat, és már fogyasztható is.
A dobozban 2 csomag lisztkeveréket találsz. Ha nagyobb tortaformát használsz, akkor mindkettőt használd fel, és duplázd meg a mennyiségeket! A sütési idő hosszabbodhat, ha nagyobb formában készíted!