Glutèn-, tojás-, tejmentes és hisztaminszegény rèpatorta villámgyorsan 💥

Ha tejmentesen szeretnéd készíteni, akkor a fehér csokoládéból tejmenteset válassz, mint például az Ichoc.

Én a videóban fehér tortabevonót használtam, emiatt a tejmentes csokoládénál az arányok lehet, hogy egy picit eltérhetnek. 

Hozzávalók

A tortához:

 

A fehér csoki öntethez:


https://youtube.com/embed/tNmI840JKYs

Elkészítés

1.) A répákat lereszeljük.

2.) Az tésztához való összetevőket alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a lereszelt répát,  és 170 fokon alsó-felső sütésen 45 perc alatt megsütjük.

3.) Az öntethez a fehér csokit apróra vágjuk.

4.) A kókusztejszínt felforraljuk, majd ráöntjük a fehér csokira.

5.) Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg a csoki felolvad a tejszínben.

6.) Leöntjük vele a kihűtött tortánkat, és már fogyasztható is.

 

A dobozban 2 csomag lisztkeveréket találsz. Ha nagyobb tortaformát használsz, akkor mindkettőt használd fel, és duplázd meg a mennyiségeket! A sütési idő hosszabbodhat, ha nagyobb formában készíted!

Vedd meg a hozzávalókat!

Ezek is érdekelhetnek…