Fehér csokis Panna cotta

Hisztamindiéta Szint: Kezdő

✨ Tipp: A citromhéjat helyettesítheted pár csepp citrom illóolajjal is. A citromhéj esetén jó tolerálhatóságról számolnak be az érintettek, feltételezhetően a citrom leve okoz hisztaminfelszabadulást és nem a héja.

Én ennél a panna cottánál most a kókusztejhez is adtam fehércsokoládét, egy pár kockát az íze kedvéért. Isteni lett!


Hozzávalók

– 6 dl tejszín / kókusztejszín (ezt a kókusztejszínt ajánlom, mert krémes és nem válik szét)
– 1 evőkanál zselatinpor vagy agar-agar vagy 6 db zselatin lap
– negyedannyi édesítő vagy méz vagy kókuszvirág cukor (ízlés szerint)
– 1 vanília kikapart belseje (vanília helyett tehetsz bele tonkát is)
– 1 citrom héja (opcionális)
– 50 g fehér csokoládé tortabevonó

  • Dr. Goerg kókusztejszín 330ml – habbá felverhető!
    1 390 Ft
  • iChoc fehércsokoládé jellegű tejmentes csokoládé
    1 480 Ft
  • Rapunzel bio datolyaédesítő 250g
    2 190 Ft
  • Vivani BIO fehércsokoládé tortabevonó 200g
    2 490 Ft

Elkészítés

1.) A tejszínt a vanília kikapart belsejével, az ízlés szerint megválasztott édesítővel és a citromhéjjal (opcionális) felforraljuk.

2.) 1 dl tejszínt kihagyunk és elkeverjük benne a zselatint.

3.) Ha a tejszín felforrt hozzáadjuk a zselatinos tejszínünket is, és alaposan elkeverjük a forró tejszínben.

4.) Mágvárjuk amíg mégegyszer felforr egy pillanatra és elkészültünk.

5.) Kis poharakba töltjük és alaposan kihűtjük.

6.) A tetejére fehércsokoládé tortabevonót olvasztunk vízgőz felett és a megdermedt panna cották tetején egyenletesen elosztjuk.

7.) Fogyasztásig hideg helyre helyezzük .

Vedd meg a hozzávalókat!

  • Dr. Goerg kókusztejszín 330ml – habbá felverhető!
    1 390 Ft
  • iChoc fehércsokoládé jellegű tejmentes csokoládé
    1 480 Ft
  • Rapunzel bio datolyaédesítő 250g
    2 190 Ft
  • Vivani BIO fehércsokoládé tortabevonó 200g
    2 490 Ft