
„Csokis”-kókuszos granola
Hozzávalók:
- 1-2 csésze puffasztott bármi (pl.: amaránt, quinoa, hajdina, amit akarsz)
- 1 csésze zabpehely
- magvak: chia-, len-, kendermag (ami szimpatikus)
- 1 csésze nyers kókuszchips
- 2 evőkanál karobpor (ne vegyél olcsót, mert botrány rossz íze lesz)
- 50 g méz
- 100 g zsiradék (lehet: kókuszzsír, magas olajsavas napraforgó, ghee)
Elkészítés
1.) Válogasd össze, hogy miket szeretnél a granoládba tenni.
2.) A száraz összetevőket keverd össze.
3.) A mézet és a zsiradékot, ha nem folyékony, akkor egy picit melegítsd meg és add hozzá a gabonákhoz.
4.) Keverd el alaposan, hogy jól bevonja a keverékedet.
5.) Terítsd szét egy gáztepsiben sütőpapíron és alsó-felső sütésen 180 fokon 5-10 perc alatt pirítsd meg.
6.)Várd meg amíg kihűl és tárold egy csatos üvegben.
A hozzávalókat meg tudod vásárolni a Hisztaminmentes webáruházban, de ha mèg ennyit sem akarsz vesződni, akkor találsz nálunk kész hisztaminszegény granolákat is, csak görgess lejjebb.