
Mézes tönkölylapok áfonyás krémmel töltve
Hozzávalók:
- Naturgold bio mézes tönköly süteménylapok
- Byodo áfonyás mousse alap
- 250 ml tejszín (én a Dr. Goerg kókusztejszínt használtam)
- 50 ml tej (Holle bio zabtejet használtam)
- 2 evőkanál cukor vagy egyéb édesítőszer

Elkészítés
1.) A mézes lapokból egyet 3 egyenlő részre vágtam.
2.) Elkészítjük a krémet: a tasak tartalmát egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az alaposan lehűtött növényi tejszínt és a tejet.
3.) Elektromos habverővel alacsony fokozaton csomómentesre keverjük, majd magasabb fokozaton addig habosítjuk, amíg kemény hab nem lesz.
4.) A krémet egy spatulával a lapokra igazítjuk és a tetejét áfonyával díszítjük.
5.) Érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy a mézes lapok felvegyenek egy kis nedvességet és isteni omlóssá váljanak.
Tipp: bármilyen krémet használhatsz hozzá. Megkenheted szilvalekvárral és rétegezheted egy kicsit sűrűbb vaníliapudinggal is. Szerintem az is egy isteni kombináció lehet. 🙂







