Heiduk-Szabó Csilla avatar

Mézes tönkölylapok áfonyás krémmel töltve

Hozzávalók:

  • Naturgold bio mézes tönköly süteménylapok
  • Byodo áfonyás mousse alap
  • 250 ml tejszín (én a Dr. Goerg kókusztejszínt használtam)
  • 50 ml tej (Holle bio zabtejet használtam)
  • 2 evőkanál cukor vagy egyéb édesítőszer
  • Byodo bio áfonya-feketeribizli mousse 30g
    1 390 Ft
  • Dr. Goerg kókusztejszín 330ml – habbá felverhető!
    1 450 Ft
  • Holle bio zabtej 200ml
    690 Ft
  • Naturgold bio tönköly mézes lap
    2 190 Ft
Naturgold bio mézes süteménylapok áfonyakrémmel töltve. Kattints és nézd meg a receptet!

Elkészítés

1.) A mézes lapokból egyet 3 egyenlő részre vágtam.

2.) Elkészítjük a krémet: a tasak tartalmát egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az alaposan lehűtött növényi tejszínt és a tejet.

3.) Elektromos habverővel alacsony fokozaton csomómentesre keverjük, majd magasabb fokozaton addig habosítjuk, amíg kemény hab nem lesz.

4.) A krémet egy spatulával a lapokra igazítjuk és a tetejét áfonyával díszítjük.

5.) Érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy a mézes lapok felvegyenek egy kis nedvességet és isteni omlóssá váljanak.

Tipp: bármilyen krémet használhatsz hozzá. Megkenheted szilvalekvárral és rétegezheted egy kicsit sűrűbb vaníliapudinggal is. Szerintem az is egy isteni kombináció lehet. 🙂

Vedd meg a hozzávalókat!

  • Holle bio zabtej 200ml
    690 Ft
  • Naturgold bio tönköly mézes lap
    2 190 Ft
  • Rapunzel vaníliás pudingpor bio
    650 Ft
  • Tarpa bio szilva lekvár 200g
    2 090 Ft