Leírás
Bauckhof bio gluténmentes flammkuchen lisztkeverék 400g
Összetevők: gluténmentes zabliszt*, rizsliszt*, kukoricakeményítő*, teljeskiőrlésű kölesliszt*, útifűmaghéj, tengeri só, sürítőanyag: xantán*
*ellenőrzött ökológiai mezőgazdaságból
Nyomokban tartalmazhat egyéb dióféléket/olajos magvakat, szóját, mustárt, lupint, szezámot.
100g lisztkeverékben található tápanyagok átlagosan:
Energia | 1487 kJ/351 kcal |
Zsír | 2,5 g |
ebből telített zsírsavak | 0,5 g |
Szénhidrát | 73 g |
ebből cukor | 0,4 g |
Élelmi rost | 4,6 g |
Fehérje | 6,5 g |
Só | 1,5 g |
Ellenőrizte: DE-ÖKO-007
Hozzávalók: 140ml víz, 1 evőkanál ecet vagy almaecet, 2 evőkanál olaj, sütőpapír
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütésen 250 fokra.
- 1 zacskó lisztkeveréket egy keverőtálban csomómentesre keverjük a vízzel, olajjal és az ecettel.
- Kiterítünk egy sütőpapírt és vékonyan megszórjuk liszttel vagy keményítővel. A tésztát a sütőpapíron 1-2 mm vékonyra kinyújtjuk. Ha a tészta elérte egy gáztepsi méretét, akkor ideális a vastagsága.
- A kinyújtott tésztát óvatosan áthelyezzük a gáztepsire.
- A Flammkuchen tésztát a sütő alsó szintjén sütjük és 10-15 percet sütjük a feltéttől függően.
Készíthető sós és édes verzióban is. A Falmmkuchent klasszikus verzióban creme fraiche-el kenik meg. Ez egy savanyított francia tejszín, ami hasonló állagú, mint a mascarpone. de természetesen bármilyen feltéttel tálalható.
Értékelések
There are no reviews yet