Uborkasaláta

Kezdő

A sima zöldpalackos ecetesszencia a hisztaminos táblázat szerint 0-ás kódú, kezdők is fogyaszthatják. Ha te mégsem bírod a receptben találsz alternatívákat rá!

Ha nem bírod a zöld palackos ecetet, próbálhatod almaecettel is. Ha az sem megy a webshopban kapható egy úgynevezett verjus (ejtsd: verzsü). Ez nem ecet, hanem éretlen, zöldszőlő leve, ami annyira savanyú, mint. citrom. Jóval enyhébb, mint az ecet emiatt nagyobb mennyiség kellhet belőle. 

Egyes források szerint a szárított fokhagyma jobban tolerálható, mint a friss. Nálam a friss sem okoz gondot, de a diéta kezdetén én is csak granulátumot használtam.

Hozzávalók:

– 1 kígyóuborka

– só

– fokhagyma granulátum (középhaladó)

– 4 evőkanál ecet (sima zöldpalackos)

– 6 evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő egyéb édesítő: glicin, negyedannyi, méz)

– 4dl víz

Nyomtatás

Elkészítés

1.)  Az uborkát lereszelem és egy teáskanál sóval besózóm és összeforgatom. 

2.) Amíg levet ereszt elkészítem a salátalevet hozzá. 

3.) 4 dl vízhez adok 4 evőkanál ecetet, egy teáskanál sót, ízlés szerint fokhagymát és 2 evőkanál negyedannyi édesítőt. 

4.) Az uborkát alaposan kinyomkodod és ráöntöm az elkészített levet. 

5.) Pár órát a hűtőben állni hagyom, hogy összeérjenek az ízek. 

LEgkedveltebb receptek

Darálthúsos tészta

Ez egy jó alaprecept a kezdeti időkre, később pedig adhatsz hozzá tejszínt, fokhagymát. A ragu fagyasztható is, így bármikor össze tudsz dobni egy gyors ebédet/vacsorát a rohanós hétköznapokon.

Ugrás a recepthez

Szarvasszeletek gombával

KÖZÉPHALADÓ – A vadhúsok a táblázatban 1-es kóddal vannak jelölve, viszont ha frissen hozzájuttok nagyon alacsony a hisztamintartalmuk. Ráadásul nagyobb az esély a vadak esetén, hogy megfelelő körülmények között nevelkedik az állat.

Ugrás a recepthez

Kesutejföl

Bármilyen rakottas tetejére rásüthető, nagyon jól utánozza a tejfölös ízt! A recept alapja kesudió (1-es), emiatt középhaladóknak javasolnám.

Ugrás a recepthez

Ezek is érdekelhetnek...

Töltött hokkaido tök

KEZDŐ – A receptet nem muszáj tökkel készíteni, ugyanígy cukkinit is tölthetsz meg a raguval. Évszaknak megfelelően télen inkább tökkel, míg nyáron cukkinivel a legkönnyebb elkészíteni.

Tovább olvasom »

Fehércsokis zabtorta

Ünnepi alkalmakra kiváló, sütés nélküli torta. Előkészítés után fogyasztásig a hűtőben tárolhatod és foglalatoskodhatsz a többi étel előkészítésével. Az már csak hab a tortán, hogy senkinek nem fog feltűnni, hogy ez egy hisztamin diétába beilleszthető édesség!

Tovább olvasom »

Nyers vegán torta

Ezt a tortalapot bármilyen vegán sütemény alapjának felhasználhatod. Készíthető vele muffin formában sütemény, vagy tortalapban kisebb méretű torta is.

Tovább olvasom »

Gesztenyepüré

A gesztenyepüré már-már hungarikumnak számít és nekünk sem kell lemondanunk róla. Ha szereted ezt a villámgyors desszertet kísérletezhetsz, hogy milyen gesztenyét használj hozz, hogy biztosan messziről elkerüljenek a tünetek!

Tovább olvasom »