Bauckhof Márványkuglóf lisztkeverék – gluténmentes 415g

Gyártó: Bauckhof

Kiszerelés: 415 g

1,990Ft

15 készleten

Leírás

Márványkuglóf lisztkeverék – gluténmentes 415g 

Összetevők: Kukoricakeményítő*, répacukor* 42%, rizsliszt*, sütőpor* (nátrium-hidrogén-karbonát (szódabikarbóna), savanyítóanyag: monokálium-tartarát, kukoricakeményítő*), sürítőanyag: szentjánoskenyérliszt*, teljeskiörlésű kölesliszt*, tengeri só, vaníliapor* 

Kakaópor összetevők: kakaópor*  

*ellenőrzött ökológiai mezőgazdaságból 

Nyomokban tartalmazhat egyéb dióféléket/olajos magvakat, szezámot és szóját. 

 

100g lisztkeverékben található tápanyagok átlagosan: 

Energia  1539 kJ/363 kcal 
Zsír  0,6 g 
  ebből telített zsírsavak   0,3 g 
Szénhidrát  85 g 
  ebből cukor  40 g 
Élelmi rost  3,3 g 
Fehérje  2,0 g 
  0,87 g 

Hozzávalók: 4 tojás, 180g vaj, 7 evőkanál forró víz 

> Elkészítés: 

  1. A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütésen 180 fokra. Ne süsse légkeveréssel. 
  2. A lisztkeveréket egy keverőtálban csomómentesre keverjük a 4 tojással, a 180g puha vajjal, és 4 evőkanál forró vízzel.
  3. A tészta felét egy kizsírozott gyümölcskenyér formába vagy kuglóf formába (kb. 25cm) töltjük. Egy kisebb tálban összekeverjük a kakaóport és a 3 evőkanál maradék forró vizet. A kakaós keveréket hozzáadjuk a tészta második feléhez.
  4. A sötét tésztát eloszlatjuk a világos tészta tetején. A márványmintához egy villával spirál alakban keverjük el a két tésztát. 
  5. A süteményt 30 perc alatt készre sütjük. Végezetül alaposan kihűtjük, és csak ezután vesszük ki a formából.

Vigyázat: A vegán variáció nem működik gyümölcskenyér, vagy kuglóf formában! 

> Vegán márvány muffin:  

Hozzávalók 12-14 muffinhoz: 100g vegán zsiradék, 150g növényi joghurt, 4 evőkanál semleges olaj, 1 teáskanál sütőpor, 6 evőkanál forró víz a tésztához és 3 evőkanál forró víz a kakaóhoz.   

Elkészítés: A lisztkeveréket az összes összetevővel csomómentesre keverjük. A tészta felét kivesszük és a vízzel elkevert kakaóval elegyítjük. A muffinformákba adagoljuk a tésztát váltakozva. Végezetül egy fogpiszkálóval spirál formában összekeverjük a kakaós és a világos tésztát. 180 fokon előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük, rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.  

> Dunahullám (vegán): 

1 egész tepsihez: A vegán muffin variáció hozzávalóit előkészítjük. A világos tésztát egy tepsiben spatula segítségével eloszlatjuk. A tetejére adagoljuk a sötét tésztát. Lecsöpögtetett cseresznyét oszlatunk el a tetején és finoman belenyomkodjuk. Középső sínen, 180 fokon 30 percig sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.  

További információk

Tömeg 0.415 kg
Allergén információk

gluténmentes

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Mások ezeket is választották

5% Kedvezmény
Majdnem…
500 Ft kupon
Nem sikerült
Ingyenes szállítás
Pörgess újra!
10% Kedvezmény
20% Kedvezmény
Próbálj szerencsét!

Pörgess egyet, hogy kedvezményes áron szerezhesd be a kedvenc hisztaminszegény termékeidet!

A játékban való részvétellel elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkat.