Leírás
Bauckhof gluténmentes pizza lisztkeverék 350g
Elkészítési javaslat:
1. Az elektromos sütő 225˚C-ra előmelegítjük (gáz: 4 fokozat, légkeverős: 190 ˚C). A Bauckhof gluténmentes pizza lisztkeveréket egy tálba öntjük, majd 250 ml langyos vizet és 2 ek. olajat (pl. olívaolaj) adunk hozzá.
2. Az összetevőket egy kézi konyhagéppel kikeverjük, a tészta ragadósabb lesz a megszokottnál, ettől nem kell megijedni.
3. Egy tepsit (kb. 35x30cm) vagy két kerek tortaformát (kb. 28 cmӨ) olajjal kikenünk / sütőpapírral kibéleljük. A tésztát ételkeményítővel meghintjük és sütőpapírba tekert sodrófával kinyújtjuk.
4. A tésztát egyenletesen megkenjük paradicsompürével. Ízlés szerint megrakjuk feltéttel, fűszerezzük majd olívaolajjal meghintjük. Paradicsompüré helyett lehet nomato szószt, -szalszát vagy passzírozott paradicsomot is használni.
5. Elektromos sütőben 225˚C-on, gázsütőben 4 fokozaton, légkeverésen 190 ˚C-on kb.15-20 percig sütjük.
Kezdő hisztaminszegény diéta esetén a kovász miatt nem javasolt.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: | 1436 kJ / 339 kcal |
Zsír: | 1,1 g |
amelyből telített zsírsavak: | 0,3 g |
Szénhidrát: | 76 g |
amelyből cukrok: | 2,2 g |
Fehérje: | 3,5 g |
Só: | 2,1 g |
Nagyon jó