Húsos ételek

Grillezett csirkenyárs

KEZDŐ – A csirkenyársat tetszés szerint alakíthatod a saját határaidnak megfelelően. Ebben a receptben mutatok pár alternatívát a haladóbb verzókig.

Tovább olvasom »

Lasagne

KÖZÉPHALADÓ – Ez a recept elég sok összetevőt tartalmaz emiatt azoknak ajánlom, akik már jobban kiismerik magukat a betegségüket illetően, és nem félnek új dolgokat kipróbálni.

Tovább olvasom »

Paprikás csirke

A paprikás csirke kezdő hisztaminosoknak is jól tolerálható étel, mert az összes összetevője lehet 0-ás kódú, emellett könnyen fagyasztható és vészhelyzetben bevethető.

Tovább olvasom »

Rakott krumpli

Természetesen egy kicsit trükköznünk kell ebben az esetben, mert sem a kolbász, sem a tojás, sem a tejföl nem a legjobb hisztamin diéta esetén.

Tovább olvasom »

Zöldsaláta marhacsíkokkal

A zöldsalátát megveszem a boltban, majd hazaérkezést követően egyből alaposan átmosom, saláta centrifugában kipörgetem belőle a felesleges vizet és egy jól zárható edénybe a hűtőben tárolom.

Tovább olvasom »

Cukkinis fasírozott

Kezdő hisztaminosként ez volt az egyik Jolly Joker ételem, mert  könnyen fagyasztható, adagonként ki tudtam venni a mélyhűtőből és közvetlenül fogyasztás előtt, felengedés nélkül dobtam is a serpenyőbe.

Tovább olvasom »

Rozmaringos csirke

Ez volt az egyik túlélő receptem, amikor a hisztamin diétát elkezdtem. Kevés összetevőt tartalmaz és villámgyorsan elkészíthető.

Tovább olvasom »

Mexikói ragu

Mexikói jellegű, kicsit chilis babra hajazó ízvilágú húsos ragu. Beletölthető wrapbe, pitába, de tökéletesen passzol rizs vagy quinoa mellé is.

Tovább olvasom »

Szarvasszeletek gombával

KÖZÉPHALADÓ – A vadhúsok a táblázatban 1-es kóddal vannak jelölve, viszont ha frissen hozzájuttok nagyon alacsony a hisztamintartalmuk. Ráadásul nagyobb az esély a vadak esetén, hogy megfelelő körülmények között nevelkedik az állat.

Tovább olvasom »