Mákos tészta
A mák és az egyéb magvak is hisztaminszegények, azonban a hosszú tárolás miatt keletkezhetnek bennük biogén aminok, amelyek egy részét szintén a DAO bontja. Ha avasnak érzed a mákot, semmiképp ne használd!
A mák és az egyéb magvak is hisztaminszegények, azonban a hosszú tárolás miatt keletkezhetnek bennük biogén aminok, amelyek egy részét szintén a DAO bontja. Ha avasnak érzed a mákot, semmiképp ne használd!
A sóska hisztaminszegény összetevőnek számít, emiatt a hisztamin diétában is fogyasztható. Egyszerű recept, és gyorsan elkészíthető a hétköznapi rohanásban is!
A klasszikus pesto abszolút hisztaminbombának számít, de mi most megalkottunk ennek a hisztaminkonform változatát!
Ez a recept ugyan nem éppen villámgyors, de ha van időd feltétlenül készítsd el, mert nagyon ízletes és sokféleképpen variálható.
A kínai konyha ízeit kénytelenek vagyunk mellőzni, mert sem a szója szósz, sem a nátrium-glutamát nem javasolt hisztaminérzékenyként. Ebben az ételben mégis nagyon jól visszaköszön a keleti ízvilág, annak ellenére, hogy egyetlen magas hisztaminos összetevőt sem használtam.
Tökéletes melegszendvics alternatíva. Maga a gombakrém porciózva fagyasztható, így nem kell mindig frissen készíteni és fél óra alatt némi friss zöldséggel kiegészítve van egy tartalmas ételed.
Ez egy „nincs időm főzni” étel. Kb. bármit lehet bele tenni, nyugodtan nézz körül milyen maradék zöldséged van a hűtőben, mert gomba sem muszáj bele, csak hát mi nagyon szeretjük ezért általában van is otthon.
Ez egy könnyen emészthető, húsmentes tészta. Ha nem vagy érzékeny a FODMAP.-ekre minden bizonnyal jól fogod tolerálni. További előnye, hogy villámgyorsan elkészíthető és melegíthető is anélkül, hogy különösebben sok hisztamin keletkezne benne.
Ideális recept kezdőknek, mert kevés összetevőt tartalmaz és kimondottan hisztaminszegény zöldségekből készül.
Elkészítheted tejmentes verzióban sajt nélkül is, sőt próbáltam már tojás nélkül és úgy is egyben marad, bár kétségkívül a tojássárgája sokat javít a tápanyagsűrűségén.
Középhaladó – A csiperke gomba, ha szép friss hisztaminérzékenyeknek sem okoz problémát. A magas poliol tartalma miatt, azonban diszbiózis esetén puffadást okoz, emiatt jobb, ha pár hét diétát követően próbálkozol először vele.
Az egyik legjobb útravaló étel. Előző nap elkészítheted és másnap magaddal viheted. Addigra fantasztikusan összeérnek az ízek, és melegíteni sem kell. Hűtés nélkül is bírni fogja pár órát a táskádban!
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.